SIMMA MED VILDA DELFINER

Delfinresan handlar egentligen mest om vår egen inre resa, den handlar om att lugna ner sig i denna stressade värld såpass länge att vi kan lägga märke till den enkla skönhet och de många mirakel som omger oss.

Delfinerna är en inspiration som visar oss hur man ska vara närvarande i relation till dom och det som finns omkring oss och, viktigast av allt, vad som finns inom oss. Delfiner ger oss kraftfulla möjligheter till att hjälpa oss lära mera om oss själva.Simma lugnt... låt bli att jaga eller följa efter delfinerna. Du riskerar att störa något viktigt, som t. ex. en unge får di, en uppvaktning eller vård av en unge. Det är ok att simma längs med dem, men man bör alltid respektera deras personliga livsrum.

Om du simmar och en delfin närmar sig, låt bli att räcka ut handen för att röra honom/henne. Dessa delfiner är helt vilda och fria, har ett mycket välutvecklad sinne för beröring och tolererar sällan fysisk kontakt med människor. Att försöka röra eller ta tag i en delfin är olagligt och kommer garanterat att skrämma iväg dem.

Simma så mjukt och elegant du kan och plaska så lite som möjligt. Försök att hålla armarna längs sidorna och simma så likt delfinerna du kan. Vi simmar även med samlade ben, som sjöjungfrur eftersom vi har funnit att detta är ett mycket mera effektivt och snabbt sätt... Det fanns en orsak till att delfinerna utvecklade en stjärt!

Var uppmärksam på hur de beter sig. Delfiner kommunicerar med kroppsspråk, avstånd och djup. Använd ditt hjärta och tänk dig för! Hedra dina egna gränser och deras, så kommer du att få den bäst tänkbara upplevelsen.

Delfinernas intresse av människor är ofta baserad på nyfikenhet. Att dyka, vrida sig, göra spiraler och göra ovanliga ljud under vattnet kan få en delfin till att bli nyfiken. Var lekfull och aktiv på ett inte-aggressivt sätt. Om delfinerna är mycket lugna (långa dyk, avslappnade och lugna) är det bästa att helt enkelt dela utrymme med dom.

Kom ihåg, RESPEKT är nyckeln till all samvaro. Delfinerna måste ta initiativet till varje samvaro och det är deras rätt att avsluta den. Njut av allt annat liv i havet som finns inom synhåll - till och med kanske bara mönstren i sanden. Släpp alla förväntningar.Det är ofta så att ju bättre du simmar själv (med snorkel) och ju mera du känner dig trygg och hemma i vattnet, ju större glädje får du av din erfarenhet.

"Medan jag kämpade mig fram genom vattnet och tröttade ut mig i ett försök att hinna ifatt en delfin som rörde sig långsamt, så gick det upp för mig hur löjligt det var att inbilla sig att simma "tandem". Människor rör sig enbart genom vattnet med sina armar och ben. När man slutar röra på sig, stannar man upp. En delfin som rör sig via ett enkelt slag med stjärten, verkar fortsätta sin rörelse oändligt länge. Även om jag har simmat med delfiner många gånger, så har jag aldrig slutat beundra deras strömlinjeformade rörelser."

Delfinresor anordnar vi till Medelhavet, Hawaii och Bahamas. Reservera din plats nu!

FAKTA OM DELFINER

Vi har sammanställt denna information för att hjälpa dig att lära känna våra vänliga grannar i havet bättre. Vi hoppas att du därigenom kommer att värdera och respektera dessa underbara varelserna ännu mera.

Delfiner är inte bara vackra och roliga att titta på, de är en viktig del av ett mycket invecklat och omtåligt ekosystem. Som indikatorart är delfinerna en barometer på hälsotillståndet i haven. Att se till att de kan ha en trygg och fridfull plats att vistas och vara med sina ungar, att det finns tillräckligt med naturlig föda, rent vatten och luft borde vara vårt viktigaste mål och ansvar.

Delfiner är däggdjur, de andas luft, är varmblodade, föder ungar och diar dem - de är inte fiskar. Delfiner är valdjur och tillhör den grupp av tandvalar vars vetenskapliga namn är Odontocetes. De andra valarter kallas Mysticetes.Alla delfiner har koniska tänder. De lever i tempererade och tropiska vatten över hela världen. Det finns även flera arter av delfiner som lever i sötvatten och floder och dessa är alla hotade av utrotning.

Det finns ungefär 57 delfinarter och de flesta har en näbbliknande mun som kallas rostrum. Skillnaden mellan en tumlare och en delfin kan bara ses i formen av deras tänder.

Den största av alla delfiner är späckhuggaren också kallad Orca, som är den kraftfullaste varelsen i haven. Den är farligast av alla rovdjur i havet och är inte rädd för någonting alls.

Delfinhonan är gravid i ca. 12 månader och föder en unge som väger mellan 15-20 kilo och är mellan 60-90 cm lång. De ger di till sina ungar de första två åren och det första året lever ungen enbart av sin moders mjölk. Ungarna stannar tillsammans med sin mamma de första fem till åtta åren då de lär sig hur man umgås och skaffar sig föda av den större grupp av mammor och ungar. (Vuxna och nästan vuxna delfinhonor och ungar av båda könen lever ihop i en flock). Delfinhannarna har oftast mycket lite att göra med att uppfostra ungarna, men halvstora delfiner av båda könen lämnar ofta mamma/ungflocken i ganska långa perioder.

Delfinhonor blir könsmogna när de är mellan 10 och 13 år gamla, hanarna när de är mellan 12 och 14 år. Delfinhonor sluter sig oftast till mammans grupp och hanarna stannar tillsammans med andra hannar i en ofta livslång gemenskap.

Delfiner har ett speciellt sinne som kallas ekolod som de använder för att navigera och hitta och fånga föda. Detta ekolod innebär att de åstadkommer ljud i sina bihålor. Detta ljud fokuseras av en oljefylld påse som liknar en bula på delfinens panna och därifrån riktas ljudet mot föremål i vattnet. Ljud som träffar ett föremål (en fisk, en människa, en båt eller havsbotten) reflekteras tillbaka till delfinen där de tas emot i underkäken, varifrån de skickas till delfinens hjärna. På detta sätt kan delfinerna bilda ljudbilder av omgivningen med hjälp av skillnaden i densitet mellan föremålet och det omgivande vattnet. Delfinens ekolod fungerar uteslutande i vatten.

Delfiner har utmärkt syn både i och utanför vattnet. Deras ögon fungerar bäst i halvmörker och de har begränsat färgsinne. De har inget luktsinne men ett utmärkt smaksinne.


( Presenterad av MASTER DESIGN )


Home About Bahamas Charity Companies Contact
Disabled Dreamtrip Facts FAQ Gallery 1 Gallery 2
Gallery 3 Hawaii Links Azorerna Form Om
Popup Private Screensavers Swim Trips Sitemap
Screensavers 1 Screensavers 1 Screensavers 1 Screensavers 1 Grants Grants
Screensavers 2 Screensavers 2 Screensavers 2 Screensavers 2 Grants Thanx
Screensavers 3 Screensavers 3 Screensavers 3 Screensavers 3 Screensavers 3 Grants
Screensavers 4 Screensavers 4 Screensavers 4 Screensavers 4 Screensavers 4 Grants
Screensavers 5 Screensavers 5 Screensavers 5 Screensavers 5 Screensavers 5 Grants
Screensavers 6 Screensavers 6 Screensavers 6 Screensavers 6 Screensavers 6 GrantsC-wide - Dolphin trips to paradise,cruelty-free,activities,dolphin,dolphins, free the dolphins,marine mammals, petting pools, dolphin interaction,delfin,delfiner,semester,semesterresa,semesterresor,Costa Rica,Hawaii,Bimini,Bahamas,C-wide,kim ekman,asa ekman,scuba diving,diving,spinner dolphins, rough-toothed dolphins, humpback whales,whales,killer whales, orcas,orca,pilot whales, sperm whales, sperme whale,sei whale, pseudo orcas,giant manta rays, mantas, rays, sting rays,sea turtle,sea turtles,,monkeys, djungel,rainforest,butterlies,parrots,regnskog,handikappresor,handikappresa,apa, apor,spackhuggare,tonfisk,dykning, dykarresor, karribein, Carribian,trips to the carribian,djungel trips,swim to relax, meditation, qigong, Australien, Australia, New Zealand, Bali,Pacific Ocean,Stilla Havet,incredible beauty,beatiful,paradise,paradis,paradisresor,resor till paradiset, paradise trips, trips to paradise,deep blue ocean,ocean,deep water,cristalclear water,wildlife, sea otters, eastern tropical dolphins,tuna,tuna-dolphin,bottlenose,melon,International,Watch,IDW,Horace Dobbs,healing,conservation,protection,relationships,human,communication,vacations for disabled,dolphin die-off,care,swimming,dolphin swim,study,polution,disable,disabled,vacation,holiday,holidays
C-wide - Dolphin trips to paradise,cruelty-free,activities,dolphin,dolphins, free the dolphins,marine mammals, petting pools, dolphin interaction,delfin,delfiner,semester,semesterresa,semesterresor,Costa Rica,Hawaii,Bimini,Bahamas,C-wide,kim ekman,asa ekman,scuba diving,diving,spinner dolphins, rough-toothed dolphins, humpback whales,whales,killer whales, orcas,orca,pilot whales, sperm whales, sperme whale,sei whale, pseudo orcas,giant manta rays, mantas, rays, sting rays,sea turtle,sea turtles,,monkeys, djungel,rainforest,butterlies,parrots,regnskog,handikappresor,handikappresa,apa, apor,spackhuggare,tonfisk,dykning, dykarresor, karribein, Carribian,trips to the carribian,djungel trips,swim to relax, meditation, qigong, Australien, Australia, New Zealand, Bali,Pacific Ocean,Stilla Havet,incredible beauty,beatiful,paradise,paradis,paradisresor,resor till paradiset, paradise trips, trips to paradise,deep blue ocean,ocean,deep water,cristalclear water,wildlife, sea otters, eastern tropical dolphins,tuna,tuna-dolphin,bottlenose,melon,International,Watch,IDW,Horace Dobbs,healing,conservation,protection,relationships,human,communication,vacations for disabled,dolphin die-off,care,swimming,dolphin swim,study,polution,disable,disabled, vacation holiday,holidays.
C-wide - Dolphin trips to paradise,cruelty-free,activities,dolphin,dolphins, free the dolphins,marine mammals, petting pools, dolphin interaction,delfin,delfiner,semester,semesterresa,semesterresor,Costa Rica,Hawaii,Bimini,Bahamas,C-wide,kim ekman,asa ekman,scuba diving,diving,spinner dolphins, rough-toothed dolphins, humpback whales,whales,killer whales, orcas,orca,pilot whales, sperm whales, sperme whale,sei whale, pseudo orcas,giant manta rays, mantas, rays, sting rays,sea turtle,sea turtles,,monkeys, djungel,rainforest,butterlies,parrots,regnskog,handikappresor,handikappresa,apa, apor,spackhuggare,tonfisk,dykning, dykarresor, karribein, Carribian,trips to the carribian,djungel trips,swim to relax, meditation, qigong, Australien, Australia, New Zealand, Bali,Pacific Ocean,Stilla Havet,incredible beauty,beatiful,paradise,paradis,paradisresor,resor till paradiset, paradise trips, trips to paradise,deep blue ocean,ocean,deep water,cristalclear water,wildlife, sea otters, eastern tropical dolphins,tuna,tuna-dolphin,bottlenose,melon,International,Watch,IDW,Horace Dobbs,healing,conservation,protection,relationships,human,communication,vacations for disabled,dolphin die-off,care,swimming,dolphin swim,study,polution,disable,disabled,vacation,holiday,holidays.
C-wide - Dolphin trips to paradise,cruelty-free,activities,dolphin,dolphins, free the dolphins,marine mammals, petting pools, dolphin interaction,delfin,delfiner,semester,semesterresa,semesterresor,Costa Rica,Hawaii,Bimini,Bahamas,C-wide,kim ekman,asa ekman,scuba diving,diving,spinner dolphins, rough-toothed dolphins, humpback whales,whales,killer whales, orcas,orca,pilot whales, sperm whales, sperme whale,sei whale, pseudo orcas,giant manta rays, mantas, rays, sting rays,sea turtle,sea turtles,,monkeys, djungel,rainforest,butterlies,parrots,regnskog,handikappresor,handikappresa,apa, apor,spackhuggare,tonfisk,dykning, dykarresor, karribein, Carribian,trips to the carribian,djungel trips,swim to relax, meditation, qigong, Australien, Australia, New Zealand, Bali,Pacific Ocean,Stilla Havet,incredible beauty,beatiful,paradise,paradis,paradisresor,resor till paradiset, paradise trips, trips to paradise,deep blue ocean,ocean,deep water,cristalclear water,wildlife, sea otters, eastern tropical dolphins,tuna,tuna-dolphin,bottlenose,melon,International,Watch,IDW,Horace Dobbs,healing,conservation,protection,relationships,human,communication,vacations for disabled,dolphin die-off,care,swimming,dolphin swim,study,polution,disable,disabled,vacation,holiday,holidays.