C-WIDE ÄR:

Kim Ekman föddes i Sverige 1967. Efter att ha genomfört sin skolutbildning, flyttade hon till Vancouver i Kanada där hon spenderade drygt ett år. När hon kom tillbaka kände hon hela tiden en stark dragning till värmen och havet. Av den anledningen flyttade hon 1988-1990 till Spanien (Teneriffa och Spaniens västkust), där hon arbetade med att sälja lägenheter.

Hemma i Sverige igen föddes tvillingpojkarna Joel och Markus 1994. Kim spenderade mycket tid med barnen, och passade samtidigt på att gå en möbelsnickarutbildning. Men längtan till havet var stark och Kim kände att hon behövde göra en förändring i sitt liv.-Ända sedan jag var 4 år har min dröm alltid varit att få arbeta med delfiner. Jag blev därför certifikerad Padi Divemaster och mitt första personliga möte med dessa magnifika varelser infann sig 1995 i Röda Havet. Det var en fantastisk upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

1998 mötte hon sin livspartner, författaren och mångkonstnären Ole Dammegård, och år 2000 bestämde familjen sig för att börja ett nytt liv på medelhavsön Mallorca utanför Spaniens kust. Här såg hon sin chans att förverkliga sin dröm: delfinariet Marineland. På grund av att Kim ännu inte talade flytande spanska tackade delfinariet mer än en gång nej till hennes ansökan. Men med fokusering på vad man vill, kommer man långt.

Kim var mycket envis och fick till slut sitt efterlängtade arbetskontrakt. Här lärde hon sig mycket om delfiner, sjölejon och sälar. En av de viktigaste lärdomarna var dock att delfiner hör hemma i havet, inte infångade i en pool.

-Erfarenheten från Marineland gjorde att min karriär tog en helt annan inriktning.Eftersom det alltid har varit viktigt för Kim att följa sitt hjärta och göra en skillnad i andra människors liv, började hon studera möten mellan delfiner och personer med olika slags handikapp. Delfinterapi med vilda delfiner på olika exotiska platser runt omkring i världen har genomgående uppvisat väldigt fina resultat och Kim såg nu en möjlighet att på djupet hjälpa bland annat barn med diverse problem.

-Jag tror ingen går obemärkt från ett möte med en delfin och ibland kan förändringen vara både omvälvande och dramatisk. Dessa möten kan lära oss respekt för naturen, förtroende mellan människor samt ge en djup inre glädje.

Kim är nu tillsammans med sin syster Åsa Ekman grundare av företaget C-wide.

"I love the life I live, I live the life I love!!"

Åsa Ekman bor och lever i Sverige sedan födseln 1972. Efter grundskolan fortsatte hon på gymnasiet där hon gick Halvklassisk Humanistisk linje i 3 år. På så sätt fick hon möjlighet att läsa flera språk, vilket alltid varit ett stort intresse. Efter genomförd skolutbildning reste hon till Spanien, Mallorca och arbetade som barnflicka. Där fick hon möjlighet att praktisera sina språkkunskaper, arbeta och leva i en annan familj och kultur.

Väl hemma i Sverige igen började hon, tillsammans med en arbetsterapeut, arbeta som gruppledare för en grupp med tre gravt utvecklingsstörda / flerhandikappade personer, som erbjöds dagliga aktiviteter för att främja sin personliga utveckling. Det skedde i form av taktil stimulering, vattenaktiviteter, bild och form, musik, kommunikationsträning mm.

Åsa Ekman Åsa Ekman

-Ett intressant arbete där jag lärde mig väldigt mycket om mig själv och vad det innebär att arbeta med människor med grava fysiska och psykiska handikapp. Att få följa och se en rörelsehindrad person dyka ner i en pool och uppleva den rörelsefrihet som följer i vatten är en stor glädje för alla inblandade.

1995 födde hon en dotter, Klara, som under sina första år upptog stor del av hennes tid. Men efter föräldraledigheten kände Åsa att det var dags att prova något nytt. Hon läste flera fristående kurser i webbproduktion och arbetade sedan som webbutvecklare t.o.m år 2001. Under åren i IT-branchen saknade hon dock hela tiden kontakten med människor - att få stötta, hjälpa och utvecklas tillsammans med andra.

Genom sin syster Kim och dennes arbete på Marineland på Mallorca, fick Åsa sin första kontakt med de fasinerande delfinerna. Här hittade hon den efterlängtade kontakten mellan människa och natur och också en möjlighet att få hjälpa andra människor, bland andra personer med handikapp. Numera är Hawaii med dess vilda delfiner hennes favoritplats på jorden.

-I varsamt samspel och med respekt för varandra, vill vi ge andra människor en möjlighet att ta del av denna fantastiska upplevelse och därför har jag tillsammans med min syster grundat C-wide.