MITT LIVS DRÖMRESA

Jag landar på flygplatsen i Kona på Big Island Hawaii och får ett blomsterhalsband om halsen. Detta halsband, ett så kallat Lei, förkroppsligar anden av Aloha och betyder kärlek, frid och hej! och farväl. Kärlek, värme och frid är just de starkaste känslor som faller över mig i det vackra paradiset Kona på Big Islands södra kust.

The Big Island är en vulkanö och bakom oss tornar vulkanerna Mauna Kea och Mauna Loa, drygt 4 000 meter över havet och naturen är minst sagt dramatisk. Den svarta förstenade lavan i kontrast mot havets blå-turkosa nyanser och den bitvis tropiska växtligheten ger ön färgkombinationer utöver det vanliga. Dessutom är ön helt unik - här finns 11 av jordens 13 klimatzoner, fler än på någon annan plats på jordklotet. Jag har kommit till detta paradis för ett möte med några av havets innevånare, delfinerna. Få simma med dem i det vilda och ta del av deras oerhörda visdom.Vi tar oss, i den tidiga morgonen, ut med båt och på vägen får jag mig en genomgång hur vi med stor försiktigthet och ödmjukhet ska närma oss delfinerna. På natten håller de till ute till havs för att äta och kommer tidigt på morgonen in till stränderna för att leka och vila.

Det första vi möts av är inte delfiner utan knölvalar, som i januari kommer till Hawaii, från Alaska, för att föda sina ungar. Att få se havets jättar komma upp för att andas, hoppa och sedan åter dyka ner i djupet är en upplevelse som inte går att beskriva. Ögonen tåras av glädje och hela mitt hjärta står på vid gavel av kärlek och ödmjukhet inför naturens under.

Vi fortsätter vår resa och spanar ivrigt efter delfiner som inte låter sig ses någonstans. Efter några timmars sökande inser vi att de inte väljer att vara med oss idag och gläds åt det oförutsägbara i detta. Vi är där på deras villkor och det är dem som bestämmer takten och när möten ska ske och inte ske.

Men havet består av så mycket mer och vi ägnar oss istället åt en vacker snorkeltur i en av alla lugna vikar som finns längst kusten, tillsammans med mantor och sköldpaddor.Vi gör ett nytt försök och nu händer det som jag väntat på. Havet är perfekt med lagom vågor för delfinerna att leka i och de gör de verkligen, hundratals av dem. Vi stannar båten, delfinerna saktar ner och vi känner oss inbjudna att delta så vi glider i vattnet. Med huvudet under ytan är vattnet fullt av kommunikation och bara ljudet av delfinerna gör mig lycklig och jag kan inte sluta lyssna på deras klickande och knäppande samtal.

Jag hör att de närmar sig och helt plötsligt kommer en grupp simmande nära mig för att se efter vem jag är. De är överallt och hoppar och leker i min direkta närhet, mitt begrepp om tiden försvinner och jag vill aldrig återvända till båten. Vårt varsamma samspel pågår cirka en och en halvtimme och sedan ger de sig av, vilket påminner mig om att de är just vilda och fria och har valt att vara med mig en stund. Jag lämnar havet för den här gången och en enda känsla fyller mig, tacksamhet!Vid ett annat tillfälle återvänder vi för att få uppleva den positiva energi delfinerna utstrålar. Vi finner dem ganska snart och väl i vattnet låter de oss följa med på långsamma simturer längs korallreven. Idag är sikten i vattnet glasklar och vi kan se delfinerna simma långsamt och vilande djupt där nere. De är ganska tysta och glider fram i vattnet och vi följer med och beundrar deras graciösa rörelser när de kommer upp till ytan för att andas. Den ena stunden med delfinerna är inte den andra lik och den här gången blev det en stund av hänförd beundran.

Under mina dagar på Hawaii passade jag även på att simma med delfinerna genom att gå i från stranden. Kealakekua Bay är en vik där delfinerna ofta tillbringar tid för att leka och vila. Vid ett flertal tillfällen simmar jag med dem just där. Stranden består av lavaklippor och stenar men vattnet är klart, sikten god och delfinerna kommer ibland in på väldigt grundt vatten.En hona med sin unge spenderar lång tid tillsammans med mig, ungen tillåts komma mig alldeles nära för att sedan återvända till mamman. Honan simmar runt, runt mig och ungen leker, hoppar, klickar, kommer fram och hälsar och utforskar mig i minsta detalj. Efter en stund simmar de vidare och jag tackar dem för tiden tillsammans med dem.

Min största upplevelse händer strax senare tillsammans med en annan delfin, till synes ensam, som kommer simmande brevid mig. Han betraktar mig försiktigt och det är magiskt, jag kan inte gömma mig, han ser rakt igenom hela mig med hela sin visdom, kärleks- och insiktsfullt. Min första blick i delfinens öga kommer för alltid att stanna i mitt hjärta. Lyckan och upplevelsen är fullständig.

Det är med en enorm glädje jag, efter underbara dagar, lämnar the Big Island. Glädje över att jag hittat denna plats på jorden och lycklig över att jag snart kommer att återvända. Jag är nu övertygad, delfinerna är här för att lära oss att vara just lyckliga och att livet är så kul att leva!

Reseberättelse av ÅSA EKMAN


( Presenterad av MASTER DESIGN )


Home About Bahamas Charity Companies Contact
Disabled Dreamtrip Facts FAQ Gallery 1 Gallery 2
Gallery 3 Hawaii Links Azorerna Form Om
Popup Private Screensavers Swim Trips Sitemap
Screensavers 1 Screensavers 1 Screensavers 1 Screensavers 1 Grants Grants
Screensavers 2 Screensavers 2 Screensavers 2 Screensavers 2 Grants Thanx
Screensavers 3 Screensavers 3 Screensavers 3 Screensavers 3 Screensavers 3 Grants
Screensavers 4 Screensavers 4 Screensavers 4 Screensavers 4 Screensavers 4 Grants
Screensavers 5 Screensavers 5 Screensavers 5 Screensavers 5 Screensavers 5 Grants
Screensavers 6 Screensavers 6 Screensavers 6 Screensavers 6 Screensavers 6 GrantsC-wide - Dolphin trips to paradise,cruelty-free,activities,dolphin,dolphins, free the dolphins,marine mammals, petting pools, dolphin interaction,delfin,delfiner,semester,semesterresa,semesterresor,Costa Rica,Hawaii,Bimini,Bahamas,C-wide,kim ekman,asa ekman,scuba diving,diving,spinner dolphins, rough-toothed dolphins, humpback whales,whales,killer whales, orcas,orca,pilot whales, sperm whales, sperme whale,sei whale, pseudo orcas,giant manta rays, mantas, rays, sting rays,sea turtle,sea turtles,,monkeys, djungel,rainforest,butterlies,parrots,regnskog,handikappresor,handikappresa,apa, apor,spackhuggare,tonfisk,dykning, dykarresor, karribein, Carribian,trips to the carribian,djungel trips,swim to relax, meditation, qigong, Australien, Australia, New Zealand, Bali,Pacific Ocean,Stilla Havet,incredible beauty,beatiful,paradise,paradis,paradisresor,resor till paradiset, paradise trips, trips to paradise,deep blue ocean,ocean,deep water,cristalclear water,wildlife, sea otters, eastern tropical dolphins,tuna,tuna-dolphin,bottlenose,melon,International,Watch,IDW,Horace Dobbs,healing,conservation,protection,relationships,human,communication,vacations for disabled,dolphin die-off,care,swimming,dolphin swim,study,polution,disable,disabled,vacation,holiday,holidays
C-wide - Dolphin trips to paradise,cruelty-free,activities,dolphin,dolphins, free the dolphins,marine mammals, petting pools, dolphin interaction,delfin,delfiner,semester,semesterresa,semesterresor,Costa Rica,Hawaii,Bimini,Bahamas,C-wide,kim ekman,asa ekman,scuba diving,diving,spinner dolphins, rough-toothed dolphins, humpback whales,whales,killer whales, orcas,orca,pilot whales, sperm whales, sperme whale,sei whale, pseudo orcas,giant manta rays, mantas, rays, sting rays,sea turtle,sea turtles,,monkeys, djungel,rainforest,butterlies,parrots,regnskog,handikappresor,handikappresa,apa, apor,spackhuggare,tonfisk,dykning, dykarresor, karribein, Carribian,trips to the carribian,djungel trips,swim to relax, meditation, qigong, Australien, Australia, New Zealand, Bali,Pacific Ocean,Stilla Havet,incredible beauty,beatiful,paradise,paradis,paradisresor,resor till paradiset, paradise trips, trips to paradise,deep blue ocean,ocean,deep water,cristalclear water,wildlife, sea otters, eastern tropical dolphins,tuna,tuna-dolphin,bottlenose,melon,International,Watch,IDW,Horace Dobbs,healing,conservation,protection,relationships,human,communication,vacations for disabled,dolphin die-off,care,swimming,dolphin swim,study,polution,disable,disabled, vacation holiday,holidays.
C-wide - Dolphin trips to paradise,cruelty-free,activities,dolphin,dolphins, free the dolphins,marine mammals, petting pools, dolphin interaction,delfin,delfiner,semester,semesterresa,semesterresor,Costa Rica,Hawaii,Bimini,Bahamas,C-wide,kim ekman,asa ekman,scuba diving,diving,spinner dolphins, rough-toothed dolphins, humpback whales,whales,killer whales, orcas,orca,pilot whales, sperm whales, sperme whale,sei whale, pseudo orcas,giant manta rays, mantas, rays, sting rays,sea turtle,sea turtles,,monkeys, djungel,rainforest,butterlies,parrots,regnskog,handikappresor,handikappresa,apa, apor,spackhuggare,tonfisk,dykning, dykarresor, karribein, Carribian,trips to the carribian,djungel trips,swim to relax, meditation, qigong, Australien, Australia, New Zealand, Bali,Pacific Ocean,Stilla Havet,incredible beauty,beatiful,paradise,paradis,paradisresor,resor till paradiset, paradise trips, trips to paradise,deep blue ocean,ocean,deep water,cristalclear water,wildlife, sea otters, eastern tropical dolphins,tuna,tuna-dolphin,bottlenose,melon,International,Watch,IDW,Horace Dobbs,healing,conservation,protection,relationships,human,communication,vacations for disabled,dolphin die-off,care,swimming,dolphin swim,study,polution,disable,disabled,vacation,holiday,holidays.
C-wide - Dolphin trips to paradise,cruelty-free,activities,dolphin,dolphins, free the dolphins,marine mammals, petting pools, dolphin interaction,delfin,delfiner,semester,semesterresa,semesterresor,Costa Rica,Hawaii,Bimini,Bahamas,C-wide,kim ekman,asa ekman,scuba diving,diving,spinner dolphins, rough-toothed dolphins, humpback whales,whales,killer whales, orcas,orca,pilot whales, sperm whales, sperme whale,sei whale, pseudo orcas,giant manta rays, mantas, rays, sting rays,sea turtle,sea turtles,,monkeys, djungel,rainforest,butterlies,parrots,regnskog,handikappresor,handikappresa,apa, apor,spackhuggare,tonfisk,dykning, dykarresor, karribein, Carribian,trips to the carribian,djungel trips,swim to relax, meditation, qigong, Australien, Australia, New Zealand, Bali,Pacific Ocean,Stilla Havet,incredible beauty,beatiful,paradise,paradis,paradisresor,resor till paradiset, paradise trips, trips to paradise,deep blue ocean,ocean,deep water,cristalclear water,wildlife, sea otters, eastern tropical dolphins,tuna,tuna-dolphin,bottlenose,melon,International,Watch,IDW,Horace Dobbs,healing,conservation,protection,relationships,human,communication,vacations for disabled,dolphin die-off,care,swimming,dolphin swim,study,polution,disable,disabled,vacation,holiday,holidays.